Ақпарат

Италиядағы жабайы табиғат: Ірі қара мал Egret Bubulcus ibis L.

Италиядағы жабайы табиғат: Ірі қара мал Egret Bubulcus ibis L.

Жүйелік жіктелуі және таралуы

Сынып: Құстар
Тапсырыс: Цикониформалар
Отбасы: ардеди
Түрі: Ірі қара малы
Түрлері: B. ибис Л.
Синонимдер: Ardea ibis, Ardeola ibis

Оның ассортиментіне Азияның, Африканың, Американың және Оңтүстік Еуропаның үлкен бөлігі, соның ішінде Италияның орталық-оңтүстігі кіреді. Оның аттестаттау аумағы кеңейіп келеді және соңғы жылдары Италияның солтүстігінде популяциялар мен ұялардың өсуі байқалды. Қыстауға арналған мал бағалары да айтарлықтай өсті.

Ірі қара малы - Bubulcus ibis Л. (Алессио Бартолини фотосы)

Ірі қара малы - Bubulcus ibis Л. (Гарг сурет)

Ірі қара малы - Bubulcus ibis Л. (сурет http://eol.org)

Айырықша белгілер

Ұзындығы 46-53 см
Биіктігі 25-30 см
Қанатшалары 90-95 см
Салмақ грамм

Кішкентай қытырлақ келбеті бар, қысқа мойны және жаппай тұмсығы бар. Ол барлық киімде және әр түрлі жастағы ақ түске ие. Ересектерде қыста қара аяқтары және сары-қызғылт тұмсығы бар; үйлену көйлегінде аяқтар сарыға айналады, ал омыртқаның, кеуденің және артқы жағының бөлігі сары-қызғылт сарыға айналады. Жас кезінде өрік толығымен ақ, ал аяқтары мен тұмсығы негізінен қара болады.

Биология

Ол балықтармен, қосмекенділермен, су және жердегі омыртқасыздармен, сондай-ақ өңделетін алқаптарда анықталған ойықтармен қоректенеді. Оның аң аулау тәсілі баяу қимылдарды, мойын мен бастың бүйірлік қозғалысын, қысқа соққылармен ауысады. Басқа герондар сияқты, ол мойнын «эссе» түрінде ұстай отырып, ұшады, бұл оған «мойынсыз» көрініс береді.

Бейне: Жаңа жылдағы суық суға түсу шарасы (Қазан 2020).