Ақпарат

Италиядағы жабайы табиғат: қарапайым Owl Asio otus

Италиядағы жабайы табиғат: қарапайым Owl Asio otus

Жүйелік жіктелуі және таралуы

Сынып: Құстар
Тапсырыс: Стригиформалар
Отбасы: Стригиди
Түрі: Асио
Түрлері: otus

Қарапайым үкі Еуразияда, Солтүстік Африка мен Солтүстік Америкада кең таралған. Италияда кіші түрлері Asio otus otus солтүстігінде, ортасында және сирек орталық-оңтүстікте (әсіресе Альпі мен Апеннин бойында) жазық және таулы орманды жерлерде (теңіз деңгейінен 1800/1900 метрге дейін) жергілікті жерде отырықшы және ұя салады.

Жалпы үкі (Паскаль Дюбуа www.chouettalors.com фотосы)

Қарапайым үкі (сурет http://klubciconia.ptaki.info.pl)

Айырықша белгілер

Жалпы ұзындығы: 34-37 см
Қанаттар: 88-100 см
Салмағы:
- Ер: 220-280 грамм
- Әйел: 250-370 грамм

Орташа ұзындықтағы жұқа денесі, өте жұқа, қоңыр және сұрғылт түсті, қара жолақты, төмен қоңыр-сары түсті, қоңыр жолақтары бар; жас үлгілерде сұр түсті.
Тұмсығы қысқа, ілулі, сұр немесе қара түсті, қызғылт балауызбен.
Басы салыстырмалы түрде үлкен, екі туфальды қауырсындар мен бет дискілері бар (жас түстерде қараңғы).
Көздер үлкен, алдыңғы орналастырылған, сары-қызғылт сары түсті.
Қанаттары ұзын, кең және дөңгелек.
Құйрығы салыстырмалы түрде қысқа, дөңгелек, қара қоңыр түсті, көлденең көлденең жолақтары бар.
Орташа ұзындықтағы аяқтар, толығымен қауырсынды, фулвалық, сұр-қара тырнақтары бар
Кішкентай айқын жыныстық диморфизм: әйел әдетте еркекке қарағанда үлкен.

Биология

Түнгі-күндізгі крепускулалық әдеттерден ол әдетте жалғыз болады; күзде-қыста түнеу үшін мүмкін болатын агрегаттар; түнде тіпті көші-қон кезінде.
Орманды және орманды жерлерде өмір сүреді. Бұл тұрақты қоныс аударатын түрі (Еуропаның оңтүстігінде қыс). Альпілерде наурыз-сәуірден қазанға дейін.
Азықтандыру: негізінен етқоректілер (микро-сүтқоректілер, ұсақ құстар, қосмекенділер, бауырымен жорғалаушылар, жәндіктер).
Селекциялық кезең наурыздан шілдеге дейін созылады. Ол әдетте басқа құстардың ұяларында ұя салады, онда 3-6 ақ жұмыртқа болады. Инкубациялық кезең шамамен 27-28 күнді құрайды (жылына бір өсірумен, сирек екеуі). Ұрпақ нидикола болып табылады және ұясын ұшуға шамамен үш аптаға қалдырады. Дауыстық әрекеттер: төмен немесе монотонды дыбыстар, ұшу кезінде немесе жатқанда; басқа өлеңдер, қатты және қайғылы uèch немесе chuiee, тирати және gementi szièè (жастарда).
Ұшу соққыға жығылады, сырғанаумен өтеді, үнсіз.
Ақысыз тіркелген ең үлкен жасы - 28 жас.

Жалпы үкі (Энрико Зарри фотосы)

Бейне: Asio otus, курсы профилактики остеохондроза (Қазан 2020).